h1

Bulgaria-România egal

17 noiembrie 2007

Meciul Bulgaria România a fost unul mai mult care ţinea de orgolii. În grupa cu Bulgarii, ne-am înjurat de a auzit toată Europa, după cum ştim, şi presa a pompat cerneală multă pe tema mămăligarilor. 

Am aflat ce au făcut românii în Bulgaria. Au reuşit să se egaleze ca şi în retur.

Deşi meciul a fost pierdut, am reuşit să scoatem un rezultat de egalitate. Balcanism. Balcanismul s-a manifestat concretuos în realitatea călătoriei înspre arenă şi în realitatea meciurilor.

Nu ne putem dezice. Românii în drum spre Sofia i-au atacat nu pe bulgari, ci pe români. Cum să spargi cauciucurile conaţionalilor? Culmea balcanismului: românii să îi bată pe români în Bulgaria.

La meci, nu ne-am liniştit.

Ajunşi în retur, fără „praf”, am aprins torţe şi le-am aruncat în bulgari. Gest nobil de pace între două ţări vecine. Sentimentalismul ieftin al lui Stoicikov, familiaritatea agresivă a lui Mutu, violenţa limbajului care ne apropie, parbrize sparte, instinctul malefic de distrugere al suporterilor au oferit un spectacol fotbalistic demn de comentariul lui Ţopescu când şi-a dat demisia.

Ne jignim fiindcă ne iubim şi rostim imprecaţii ca dovadă de apropiere. Balcaniada este o competiţie zilnică, care are loc nu neaparat între sportivi.

Reclame

7 comentarii

  1. Dar Romania nu sa calificat deja?


  2. Nu-mi place deloc fotbalul.Toate sunt meciuri aranjate.


  3. De unde ai tu ideea meciurilor aranjate? Chiar toate? Si eu joc basket.


  4. Majoritatea meciurilor sunt aranjate.Am o cunostinta care din pacate cumpara informatii, afland dinainte exact cine castiga :(.


  5. nu sunt toate aranjate, e imposibil!


  6. Era un mos acu fro 20 de ani la televizor , nu doresc sa-i dau numele,care zicea ca ne trebuie 20 de ani ca sa ajungem EUROPA din urma. Cred ca agresit cu vrfe-un zero. Dar ce mai conteaza un…zero?


  7. Unde mai esti Brucane? El cred ca a ajuns din urma nu cel mai batran continent, Europa, ci a ajuns inaintea noastra altundeva. Ferice sau nu de el, noi inca, in Romania, mai avem de taiat zerouri in patru.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: