h1

Am suflat în fiolă cu multă bucurie

10 Ianuarie 2008

alcool.jpg

Mă aşteptam să mi se întâmple şi în Iaşi. Mai ales că acum am şi maşină. Niciodată nu este prea târziu. Mi s-a mai întâmplat în urmă cu 10 ani. Atunci eram în Oradea şi conduceam Dacia 1600 a părinţilor. Fusesem în Felix cu fratele meu şi la o intersecţie unul dintre participanţii la trafic, un bărbat pe la vreo 40 de ani, mi-a arătat un semn de circulaţie universal, care deşi nu există în legislaţie este pe înţelesul tuturor.

Era foarte iritat, a accelerat, m-a depăşit, a intrat în faţa mea, a frânat şi i-am făcut praf bara de protecţie a daciei reprezentantului semnului universal. Era beat. Fratele meu a dorit mult să-l trezească cu vreo două. 🙂 Eu am fost vinovat fiindcă l-am atins din spate, însă mă aşteptam ca poliţia să-l pune măcar să sufle în fiolă. I-am plătit bara.

Uitându-mă în oglinda retrovizoare, acum două zile, conduceam pe str. Toma Cozma înspre Universitate, maşini parcate pe ambele sensuri se circulaţie. Un Megane cu număr de Botoşani depăşeste o maşină, îl semnalizez cu farurile, se redresează, însă când trece pe lângă mine oglinzile noastre laterale fac cunoştinţă. Oprim, îl întreb dacă aşa se circulă. Nu recunoaşte nimic şi pleacă. Ce să fac? Mi-am îndreptat oglinda şi am plecat şi eu.

Scenariul a început să se desfăşoare în mintea mea în felul următor. Mă gândeam că poate merge el la poliţie şi face el o declaraţie şi mă scoate bun de plată. Mă duc la biroul tamponări, cumpăr un formular şi încep să scriu. Eram liniştit, chiar zâmbitor. Lumea pe acolo era agitată, zburau dintr-un loc în altul asigurări, taloane, declaraţii, amenzi.

Înmânez ofiţerului de serviciu declaraţia şi după o scurtă lectură, mi se înmânează un alcoolmetru în vârf cu o suzetă proapăt desigilată. Sunt surprins de gest. Mi se spune să suflu până ledul verde se stinge. Întreb, bineînţeles foarte distrat, care este motivul acestui gest şi mi se arată că eu completasem greşit data. Nu era 6.01.2008, era 8.01.2008.

Foarte vigilentă poliţia română, oameni cu studii de psihologie. Au crezut că m-au prins. Cum să vii tu să declari că cineva te-a lovit, nu reclami nici o pagubă, doar aşa preventiv. Ori eşti beat, ori nu eşti Orban!

Anunțuri

10 comentarii

 1. :)) :)) Tare articolul! Ar trebui sa scrieti si la revista scolii, ca poate ar iesi macar vreun nr pe an… :))

  Si apropo de politisti, cate bancuri mi-au venit in minte! :)) Da-ti un search pe google si va garantez ca data viitoare cand vedeti un politist pe strada o sa zambiti! :))


 2. Noroc ca nai scris 8.01.2006, ca te bagau direct la casa de nebuni. Sau la guvern, care era mai aproape de sectie.


 3. Eu am o intamplare frumoasa cu politisti: m-au prins fara acte la mine, fara centura si m-au intrebat de sanatate apoi m-au lasat in pace.

  E drept, a fost o experienta unica.


 4. dadatroll – nice comment
  Eu am doar 4 ani de sofat, dar inca nu m-a oprit politia ( nimic radare, amenzi ) doar 2 accidente in care spre fericirea mea, nu am fost vinovat 😐 – dar totusi la unul a trebuit sa suport pagubele.


 5. de nedreptate si prostie e plina tarisoara asta. oricum, suflatul in fiola e procedeu standard acum.


 6. Nu am nici un comentariu!
  Insa nu m-am abtinut sa nu scriu! Data viitoare sa-i ceri si politistului sa-si puna fiola. Si daca te intreba de ce ii spui ca face pe psihologul fara licenta! 🙂


 7. claudiu, e si asa destul de tensionata relatia cu politaiul, dar daca te tine, poti sa incerci


 8. Daca ar fi fost vigilent militzianu* te intreba daca ai fumat marih(j)uana. Pierderea notiunii timpului este o caracteristica a celor care…


 9. Multi prieteni ai fiolelor am gasit cu internetul asta! 🙂 Sa stiti ca nu e de gluma. Mai ales ca politistii astia nu stiu deloc de gluma. La cati defazati pe zi intalnesc cred si eu ca te pun sa sufli in fiola si pentru iaurt. Eu ma temeam, de acum, ca o sa ies eu vinovat. Insa mi-a trecut repede. Ce, parca ar fi fost prima data!

  Daniel, lasa fumurile ca deja nu mai citesti cum trebuie.:-)


 10. INTERESANT! eram cu masina cu prietenii , si beam bere …cred ca am baut jumatate de bere , saui o bere , cu 10 minute in urma accidentului. intr`un sfert de ora eram la sectie , suflu in fiola. si incredibil, alcoolemie 0.00%. eu mestecasem in timpul asta pastile oribit , respiram mult pe gura , nujt , am mai fumat o tigara . nu stiu daca are vreo legatura , acu , 2 zile dupa accident , inca nu`mi vine sa cred.
  DACA STIE CINEVA , SA IMI RAPSUNDA PE MESS VA ROG , mexikn13_steaua . Nu tebuie sa dati neaparat add. va astwept cu un raspuns , ca eu nu il gasescLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: