h1

Zafiris – Kaka-ul nostru

12 Ianuarie 2008

Nu prea îmi place fotbalul.

Una din cauze ar fi că în gimnaziu am practicat handbalul şi după aceea baschetul.

A doua cauză ar fi că alergi o oră şi jumătate şi înscrii de câteva ori, în cele mai bune cazuri, pe când în baschet efortul echipei se concretizează mult mai repede într-o fază spectaculoasă.

A treia ar fi ceea ce spun englezii, „Fotbalul este un sport elegant, practicat de bădărani…”

Sunt doi prieteni de-ai mei, Adrian Ambrosie (fost jucător la Poli Iaşi) şi Daniel Zafiris (fost jucător la Petrolul Ploieşti), care sunt excepţiile zicalei englezeşti. Parcă ar fi practicat rugby, „un sport dur, practicat de gentlemeni.” 🙂 Într-adevăr doi oameni cu caracter ales.

Ambii îl slujesc acum pe Dumnezeu acolo unde sunt chemaţi.

Cu Adrian am fost coleg la Colegiul Richard Wurmbrand timp de patru ani, iar cu Daniel Zafiris am slujit în biserica Filocalia.

Daniel Zafiris este implicat într-o organizaţie numită Atleţi în acţiune – Victorie dincolo de competiţie şi are în pregătire tipărirea unei Biblii care se va adresa în primul rând sportivilor din România.

În iarna aceasta au apărut despre el două articole în presa românească. Dacă doriţi să cunoaşteţi mai multe despre familia lui, accesaţi link-ul din evenimentul zilei.

Despre el şi alţi sportivi chemaţi să îşi schimbe cariera, în articolul din prosport.

Anunțuri

7 comentarii

 1. Atleti in actiune, de fapt Sportivi in Actiune in limba romana, face parte din Alege Viata.
  Ne vedem foarte des la conferinte. E un tip extraordinar. N-am jucat fotbal cu el niciodata pentru ca nici mie nu imi place fotbalul


 2. Atunci cum iti place fotbalul american, ca e ca rugbiul.


 3. Nici mie nu-mi place fotbalul.

  Multe sporturi au deraiat de la functia intiala, descrisa si in Palestrica.


 4. Josh ai dreptate. Cred ca asa se cheama. Am jucat fotbal contra lui Daniel, insa prefer sa joc tenis cu el in echipa.

  Toate sporturile au devenit marketing si puturi de bani. Inclusiv si cele jucate in spatele blocurilor sau in curtea scolii.


 5. Ce bine ar fi sa stim si noi sa ne pretuim „stelele”! Sa ne formam ochiul spre a vedea nu doar ceea ce este evident si vede o lume intreaga, dar care traieste o viata pe care noi nu o atingem decit cu iamginatia (Kaka) ci si ceea ce este linga noi, mai putin evident, dar care trebuie promovat pentru ca traieste o viata care mi-e posibila si mie, omului de rind!


 6. cred ca sportul alaturi de muzica si internet sunt cele 3 categorii de lucruri care ii apropie pe tinerii din ziua de astazi.
  Oricare din aceste 3 categorii pot fi folosite in mod corect sau gresit. Cred ca Dumnezeu este placut surpins de oricare persoana care il iubeste si il onoreaza prin ceea ce este daruit.

  Il stimez pe zafi ca om si fotbalist. Cred ca fiecare tanar poate avea in el si oricare a lasat ceva de valoare, un exemplu demn de urmat. Cine nu face nimic bun pentru societate poate sa gaseasca motive de denigrare.

  Va doresc tuturor tinerilor sa fiti cel putin la fel ca unii dintre ei….


 7. Unele stele sunt mai departe si de aceea lumina lor ajunge mai greu la noi. Poate fiindca sunt mai sus decat cele atot-mediatizate nu sunt luate chiar asa in vizor.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: