h1

Debora – Să nu vii fără tema făcută

15 ianuarie 2008

Are 17 ani şi i-a impresionat pe elevii şi profesorii de la Briardwood Christian School din America. Este vorba despre Debora Cristina Manea, elevă în clasa a XI – a la Colegiul Richard Wurmbrand şi a obţinut o bursă de studiu de cinci luni în Birmingham, AL. Pentru prieteni, ea mai este cunoscută şi sub un alt nume, R… 🙂

Acolo a învăţat ce înseamnă sa fii responsabil. „Tema este temă şi nici un elev nu venea cu ea nefacută, iar partea practică este cea care contează.” Debora a luat cele mai bune note la examene, chiar dacă la început îşi făcea griji în privinţa unor materii mai dificile.

De când mă chiui să explic românilor că tema nefăcută înseamnă că, atunci când vei lucra într-o instituţie, vei fenta. Dacă te joci cu xeroxul la teste îţi furi căciula singur şi vei ajunge, în fabrica unde vei lucra, să furi şi clanţa de la uşă, doar ca să nu aibă şeful cu ce deschide uşa şi să nu mergi la serviciu.

Dar, mai bine să urmărim un scurt interviu cu Debora difuzat pe postul Tele’M.

(Găsiţi linkul video la sfârşitul articolului de pe site.)

http://www.telem.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=5920&Itemid=1#

5 comentarii

  1. sunt de acord cu faza cu temele…si chiar e faina ideea cu creditul pt teme…dar de ce nu ni se permite si noua sa ne facem temele cate 3-4 ore pe zi si tb sa le facem cate 5,6,7…si nu de putine ori de la 5,6,7 pana la 2,3 chiar si 4 dimineata?


  2. Bravo …amona!!!

    Noi cei din Filadelfia suntem mandri de tine.


  3. Valeu, Andra! Imi pare rau ca te-am jignit! Se pare ca tu faci parte dintr-o rasa superioara. Insa, intrebarea mea este cat din ce se invata, se pune practica? Cum spunea Debora, accentul se pune pe practica. Plus de asta, totul este disciplinat. Intri intr-un fel de inregimentare. Urmezi aceleasi ore in fiecare zi. Asa ca poti tine mult mai usor firul lucrurilor. Ce spui?


  4. tare…….faza cu temele e chiar adevarata…..nu cred ca in romania este aceasta mentalitate ca si copiii sa creada ca temele sunt teme si e neaparat sa le faci…..si faza ca e sub un alt nume e tare….(Ramona)…..eu sunt Ramoness:P


  5. do you know any information about this in english?Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: