h1

Sinucidere – cum să nu o faci

23 ianuarie 2008

sinucidere.jpg

„Empty-handed I entered the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going –
Two simple happenings
That got entangled.”
Kozan Ichikyo

Moartea! Sunt mulţi care o caută.

Dacă la venirea ta pe lume nu ai contribuit cu nimic, probabil, şi la plecarea ta ar trebui să fie la fel. Cine te-a adus, ar trebui să te şi ia! Dacă barza te-a lăsat, atunci tot ea sau alta (cine ştie, poate între timp a murit) să te ridice la cer. 🙂

Sui caedare (tăierea de sine)! Dorinţa multora de a scăpa de ei însăşi este îndeplinită prin actul radical al sinuciderii. Dacă samuraii o făceau din raţiuni de onoare – seppuku pentru bărbaţi, jigai pentru femei – şi hinduşii sau budiştii din raţiuni filosofice sau religioase, azi tinerii o fac… De ce oare?

Nu avem prea multe detalii în Biblie despre siucidere, cu excepţia câtorva exemple, fără a consemna însă, şi natura morală a actelor descrise (Saul şi cel care îi purta armele, Ahitofel, Zimri, Iuda.)

Saul era stresat tare, se simţea respins şi singur. Cel care îi purta armele, trăia impulsiv, a vrut să fie ca şefu’ şi să moară împreună cu şefu'(40% din adolescenţi care se sinucid sunt impulsivi). Ahitofel era un supărăcios, un acru, ca şi copii care se dau cu fundul de pământ dacă părinţii nu fac cum vor ei. Zimri avea o problemă cu autoritatea, un rebel fără cauză. Iuda, un depresiv, nu ştia ce să facă cu mustrările de conştiinţă şi cu vina.

Biserica a privit acest act ca fiind asemănător crimei, prin urmare el este o încălcare clară a poruncii a şasea. Argumentul lui Augustin din Cetatea lui Dumnezeu era că suicidul este o formă de omucidere, pentru care, se pare că, nu prea mai există iertare.

Există astăzi mulţi adolescenţi, crescuţi în medii creştine, care cochetează cu astfel de gânduri. Depresia, bravura, influenţele demonice, cultura emo, muzica rock, psihedelică, trance şi alte stiluri, drogurile, anturajul, disperarea, Harry Potter, capetele de morţi de pe tenişi, backgrounduri, inele, şi de pe altele, stresul, mediul ostil, filmele horror şi nu numai, schizofrenia, acestea sunt doar câteva din motivele care îmi vin acum în minte.

Ce să faci? La început, nici nu ştii că te vinzi dracului pentru mici curiozităţi, ca apoi să îţi dai seama că nu te mai poţi dezlega de ele. Subestimezi puterea lucrurilor cu care te înconjori şi supraestimezi puterea ta de a controla lumea şi consecinţele acţiunilor tale. Eşti şi tu cool!

Cartea Psalmilor este şi ea plină, la prima vedere, de oameni depresivi. Numai ce îl vezi cum începe să plângă şi să spună „Îmi tremură inima în mine, mă apucă frica şi groaza, şi mă iau fiorii.” Oameni care sunt disperaţi, exasperaţi, gata de gesturi necugetate, însă…

Aici apare diferenţa. Toate aceste frustrări sunt rostite în faţa lui Dumnezeu şi aduse în faţa Lui. Spaţiul tulburărilor este unul familial. Totul e în regulă când stai de vorbă cu Dumnezeu. Nu vorbeşti singur sau cu Inamicul nr. 1.

Dacă Dumnezeu este Adevăr, el este Minciună. Dacă Dumnezeu este Lumină, el este întuneric. Dacă Dumnezeu este Viaţă, el este moarte.

Cum să n-ajungi acolo?

1. Soluţia la disperare este credinţa în Dumnezeu.
„Sufletul nostru nădăjduieşte în Domnul; El este Ajutorul şi Scutul nostru. Da, inima noastră îşi găseşte bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel Sfânt. Doamne, fie îndurarea Ta peste noi, după cum o nădăjduim noi de la Tine!” Psalmul 33:20-22

2. Cristos promite că El ne va purta poverile.
„Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” Matei 11:28

3. Discută cu cineva. Spune părinţilor, prietenilor, pastorului, dirigentelui că te gândeşti să îţi iei viaţa.

4. Acceptă harul lui Dumnezeu şi viaţa veşnică.
„Fiindcă, oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit.” Romani 10:13
„Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” Ioan 1:12

5. Când îl primim pe Cristos în noi, suntem văzuţi fără greşeală şi avem siguranţa unei vieţi veşnice.
„Căci, dacă este cineva în Hristos, este o creaţie nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.” 2 Corinteni 5:17
„Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.” Ioan 5:24

Ce spui? Te-ai gândit vreodată la sinucidere? Cunoşti astfel de prieteni? Ce i-ai sfătui?

Până pe mai târziu, vă doresc o moarte înspre viaţă! 🙂

33 comentarii

 1. m-am gandit la sinucidere.. pe la 10 ani. am incercat de cateva ori.. dar.. nu mi-a mers. vazusem prin filme ca se mai injunghiau cei de-acolo si am incercat si eu. in momentele acelea.. parca se oprea timpul. nu mai simteam nici o dorinta de a trai, de a fi.. si se facea liniste.. nu auzeam nimic.. simteam doar durerea provocata de cutitul cu care apasam in abdomen.

  eram disperata.. la 10 ani sufeream de dorinta de a simti ca sunt iubita de cei din jur, apreciata pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce fac.. aveam doar 10 ani! si aveam asemenea ganduri! eram invidioasa si mi se parea ca toti au ceva cu mine si nimeni nu ma suporta. aveam impresia ca nimic nu are sens si .. nu se merita sa traiesc. pentru ce sa traiesc? ca sa… fiu?

  cum s-a terminat.. cred in visuri 🙂 am visat intr-o noapte ca stateam in bucatarie, in acelasi loc in care am incercat sa imi iau viata.. si stateam.. pe jos.. si am auzit o voce ferma.. calda.. plina de pace.. care imi spunea „iti mai dau zile” (bineinteles, cred cu tarie ca Dumnezeu mi-a vorbit atunci).. a trecut atata timp de atunci.. atatia ani… si tin minte aceste cuvinte.. pentru ca de atunci am hotarat sa traiesc cu adevarat.. am inceput sa ma intreb „de ce mi s-au mai dat zile?”. trebuie sa existe un scop pentru asta!

  De ce mai traiesc? Pentru ca sunt chemata sa il cunosc pe Dumnezeu, sa il iubesc, sa ma bucur in El, sa le spun si celorlalti despre El si sa ma inchin Lui. Sa traiesc pentru El, sa traiasca El in mine.


 2. Multumesc frumos pentru curajul marturisirii. Aseara discutam cu sotia mea si mi-a spus ca ea nu a avut niciodata astfel de ganduri. Ea a stiut dintotdeauna ca este pacat si ca nu mai are cum sa ii para rau de ceea ce a facut. Stiu ca unii se intreaba daca mai sunt mantuiti cei care comit aceasta crima, ce le putem spune?


 3. o data ce te-ai sinucis.. hm.. nu prea imi dau seama cum poti fi mantuit. mantuirea se incheie in momentul in care mori.. o data ce ai murit.. nici rugaciunile intregii omeniri nu te mai pot mantui. s-a terminat. Doar credinta in jertfa lui Isus te poate mantui.. atat cat traiesti. Deci.. raspunsul meu este: te-ai sinucis… drum bun 😀

  Joni Tada Earekson spunea f fain: „cerul e un loc pregatit pentru oameni pregatiti”.. si.. mai era o replica faina intrun film: „In cer se duc cei chemati. La nunta Mirelui vin numai invitatii. Nimeni nu se autoinvita”. Asadar… nu mergem acolo ca la nuntile de la unii romani: neinvitat: acolo te duci cand te cheama Dumnezeu acasa.


 4. Foarte interesant acest articol…asa este…in ziua de azi tot mai multi tineri sunt influentati de muzik rock….etc. si au aceasta dorintza …e pakt unde s-a ajuns…e trist…


 5. Cum recunosti un blog al unui pastor fariseu? http://nazireat4him.blogspot.com


 6. Eu sunt intr-o situatie disperata vreau sa ma sinucid dar se pare ca nu am destul curaj nu mai suport viata am niste probleme groaznice eu pr si simplu nu mai traiesc nimeni nu ma poate ajuta cred ca o sa renunt la viata nu o sa mai pot lupta .


 7. oare cum as putea sa ma regasesc sa regasesc pasiunea pt viata asa ceva nu cred ca e posibil sunt cazut in deznadejde as vrea sa ma sfatuiti ce sa fac contactatima id meu cosmiokarito


 8. viatai frumoasa


 9. sunt marius nu mai vreau sa mai traiesc vreau sa se termine totul nimic nu mai are sens problemele imi acopera viata nu mai pot merge inainte nimic nu ma poate face sa mai traiesc in curand o sa pun capat situatiei nimic nu ma mai leaga de viata asta.


 10. Cine trebuie sa se trezeasca spiritual in biserica ta? http://nazireat4him.blogspot.com


 11. emo nation… living in an emo natioooon!


 12. Nu stiu cine esti/este autorul acestui articol, si desi la prima vedere lasa impresia unei scrieri cat de cat documentate, concluzia mea este ca esti „praf” si nu reprezinti persoana adegvata pentru a scrie un astfel de articol… vorbesti fara sa cunosti…. judeci desi nu ai aceasta atributie.
  Un articol fatzarnic, o rugaciune spusa in grupul care sa te admire, o donatie pompoasa…nu duce mai aproape de rai ci este o becalizare a ideii de rugaciune si ajutor, un sperjur.
  Te indoiesti?!?


 13. Ma indoiesc!


 14. hai sa discutam atunci…


 15. Eu cred ca sinuciderea este un pacat pentru ca este asemenea unui act de substituire lui Dumnezeu: El este singurul care poate da viata si are dreptul sa o ia; cand un om comite un asemenea act, decizia de a-si incheia viata ii apartine… Parerea mea!


 16. Multe, prea multe sinucideri in ultimul timp. Ba ca l-a inselat sau parasit nevasta, ba ca nu mai are servici, ba ca considera ca nu mai are ce face in viata asta. Cine sunteti voi sa hotarati cand trebuie sa plecati? Unde credeti ca va duceti….in rai? Nu, nu cred….acolo se duc cei ce sunt trimisi de Dumnezeu. Toti au probleme , mai mari sau mai mici, toti avem momente cand spunem ,,m-am saturat de viata asta”, sau ,, as vrea sa mor”, dar cei intregi la minte nu se sinucid. Unii poate cred ca astfel ii impresioneaza pe ceilalti, altii se cred mult mai destepti si mai curajosi , dar oameni buni…treziti-va…..nu este drept sa mori decat atunci cand vrea Dumnezeu sa te ia la el. Si suferinta este pentru noi….trebuie doar sa stim cum sa o infruntam…este si asta o lupta.
  Inchipuiti-va ca cineva vrea sa va fure iubitul sau iubita. Nu luptati pentru a cistiga lupta cu dusmanul? Inchipuiti-va ca sunteti atacati de cineva….si atunci veti lupta. Ei bine, se poate lupta si cu moartea. Viata este atat de frumoasa, doar ca trebuie sa stim cum sa o traim. E drept ca uneori suntem si deprimati, dar asta nu inseamna ca nu putem lupta cu noi insine sa iesim din starea de melancolie.
  Nu esti dorit de cine vrei…vei fi de altcineva.
  Nu te iubeste cine vrei…vei fi iubit de cine trebuie.
  Nu ai un loc de munca…vei gasi ceva mai bun.
  Te-a inselat sotia…inseal-o si tu pe ea.
  Te-a inselat iubitul…paraseste-l.
  Sunt cateva lucruri haioase care te ajuta sa treci peste gandurile negre.


 17. revino-ti la realitate


 18. „Există astăzi mulţi adolescenţi, crescuţi în medii creştine, care cochetează cu astfel de gânduri. Depresia, bravura, influenţele demonice, cultura emo, muzica rock, psihedelică, trance şi alte stiluri, drogurile, anturajul, disperarea, Harry Potter, capetele de morţi de pe tenişi, backgrounduri, inele, şi de pe altele, stresul, mediul ostil, filmele horror şi nu numai, schizofrenia, acestea sunt doar câteva din motivele care îmi vin acum în minte.”

  Sinuciderea tinerilor din ziua de azi nu are nicio legatura cu aiurelile insirate de tine acolo!!!Nu faci decat sa gasesti un vinovat universal si impartial,asa cum religia va invata sa faceti! Asa cum v-ati creat si un zeu pe care sa-l blamati cand sunteti prea putin responsabili pt greselile voastre!!!Prea lasi sa va asumati propriile actiuni!Nu muzica rock ii indeamna pe tineri la sinucidere!Harry Potter e doar o poveste,intreaba orice pusti chiar de 7 ani si tot va stii sa-ti spuna ca e doar fictiune!Influentele demonice?!…nu inteleg la ce te referi…Cat despre cranii(„capetele de morti”) chiar nu imi dau seama cum te pot impinge spre sinucidere! OMULE! Intelege ca tinerii de azi au probleme mult mai serioase decat aberatiile pe care le insiri tu acolo! Cu siguranta apartii vreunei secte si incerci sa atragi cat mai multi adepti! Nu impresionezi pe nimeni cu afirmatiile tale,nu faci decat sa demonstrezi cat esti de superficial,ignorant…un semidoct!!! Multe dintre cele enumerate nici macar nu sunt MOTIVE de sinucidere ci consecinte ale dezechilibrului psihic ce pot fi tratate cu ajutorul celor din jur! Dar oamenii ca voi nu stiu sa ajute! Nu vor! Nu le pasa! Nu fac altceva decat sa gaseasca vinovati si pretexte sa se scuze!!! Sectele precum cea din care faci tu parte ar trebui interzise!!!inainte ca socitatea sa decada mai mult de atat! Trezeste-te omule!!! Cu ce ajuta lalaiala ta cand inca se produc atatea sinucideri? Cand se inregistreaza un declin din ce in ce mai abrupt al societatii? Ar trebui educati tinerii,ar trebui sa li se acorde mai multa atentie! Am avea nevoie de cabinete de psihologie/consiliere in fiecare unitate scolara si ore de consiliere obligatorii! Ar fi bine sa discutam cu tinerii! Cand ii acuzam de TERIBILISM cu ce ii ajutam? Dumnezeul tau ce face in legatura cu asta?


 19. Viata nu ne-a dat-o dumnezeu! Fiecare e direct responsabil de viata sa!!! Fiecare are dreptul sa faca ce vrea! De eutanasiere ati auzit? Si ala e un pacat? Sau de persoane in coma si de familiile care accepta sa i se intrerupa bolnavului functiile vitale si apoi sa doneze organele. Si asta e un pacat? Pacat fata de cine? Daca intr-o zi ti-a luat casa foc,ti-au murit toti 3 copiii si sotul,nu mai ai nimic,nimeni nu vrea sa te ajute,unde e dumnezeu atunci?


 20. m-am gandit…de multe ori…dar azi mai mult k oricand…diseara e posibil sa nu mai fiu…nimic pe lumea asta nu isi mai are rostul…cel putin pt mine…nimeni si nimic…
  si simi zici tu…k treci peste…dar cand esti intr-o situatie disperata nimic nu te poate ajuta…


 21. ai dreptate, viata nu merita traita cand ai pierdut tot, inclusiv fiinta iubita
  sa stii rodica mea draga ca te iubesc mult

  Viata nu ne-a dat-o dumnezeu! Fiecare e direct responsabil de viata sa!!! Fiecare are dreptul sa faca ce vrea! De eutanasiere ati auzit? Si ala e un pacat? Sau de persoane in coma si de familiile care accepta sa i se intrerupa bolnavului functiile vitale si apoi sa doneze organele. Si asta e un pacat? Pacat fata de cine? Daca intr-o zi ti-a luat casa foc,ti-au murit toti 3 copiii si sotul,nu mai ai nimic,nimeni nu vrea sa te ajute,unde e dumnezeu atunci?


 22. niste aberatii,niste chestii puse ca sa fie ,nu poate avea nimeni o explicatie logica de ce se sinucide cineva?Auzi u ce legatura are hary potter:)). e viata noastra facem ce vrem cu ea asa cum nu ne intreaba nimeni de ce venim ,la fel nu ne intreaba nimeni de ce plecam…..o lume plina de indiferenti,fatarnici si altele.Ne-a intrebat cineva dak vrem sa ne nastem? nu ! atunci de ce sa ne intrebe cineva dak vrem sa plecam si de ce vrem? cand nu mai merg lucrurile dam vina pe zei.Viata e un dar ? pt cine? pt multi e un blestem.


 23. Cand e vorba de suferinte si sinucidere, bigotii il citeaza pe christos, precum ca a suferit si el bla bla bla…
  Cica Isus hristos a suferit…
  Adica n-a muncit in viata lui, ci l-au tinut parintii pe mincare; n-a avut familie de intretinut, copii si toate cele; nu a stiut ce-i aia boala sau infirmitatea. In plus, a avut si supraputeri ca Superman.Singura lui suferinta se rezuma la ultimele ore ale vietii lui. Si chiar si atunci, toti s-au mirat ca a murit foarte repede, spre deosebire de toti crucificatii anteriori.Avea o pila buna pe acolo pe sus… Halal mintuitor !
  „Domnul Isus Cristos a venit si a suferit aici”… Hai sa fim seriosi. Si-a trait viata in glorie, lumea il adula, si a suferit doar in ultima zi.
  Iar drept resplata pentru asta,lumea il venereaza de 2000 de ani. Si mie mi-ar placea sa am o viata ca asta. La drept vorbind, viata lui este una ideala pentru oricine. In tarile din America de Sud asisti la procesiuni de crucificare in fiecare an. Si sunt sute de doritori ce trebuie chiar selectati pentru aceste manifestatii. Crucificarea e nimic fata de suferintele de zi cu zi ale majoritatii oamenilor.
  „Singurul fiu al lui Dumnezeu”…Atunci noi, restul oamenilor, ai cui fii suntem ? In pana mea…


 24. tot ce e frumos ..repede trece


 25. viata e frumoasa cand ai parte de lucruri frumoase..cand esti intr-o continuua nefericire…devine un cosmar..asa e viata mea..un cosmar..sa nu pot fii cu cel pe care il iubesc..si el la randul lui simte acelasi lucru..din cauza unor motive tampite..este cea mai mare suferinta..trec prin multe..si nimic nu ma convinge ca trebuie sa continui lupta cu viata..nimic nu pare sa ma ajute..traiesc un cosmar!! si as vrea sa fiu un inger 😦


 26. Caterinca…vbesti despre dumnezeu si puterea lui imensa…unde este dumnezeu cand femeia ta este macelarita de unu care se simte el asa..unpik..frustrat cu un topor ? te incearca nu ? 🙂 banuiam 🙂 este ironic acest dumnezeu al tau 🙂 are o aterinca dubioasa omu sincer…boli, crime, catastrofe, ura, foamete, discriminari, si as putea continua mult…da stiu…ne incearca…sau nu…stai…da stiu ca stai…suntem la mijloc…se decide unde ajungem oile negre tot ce este credincios va ajunge in rai cu pacatele iertate etc etc…cata caterinca cu religia asta :)…iti recomand zeitgeist si nu numai..asa unpik de logica si sa recitesti biblia…mam plict…si da vroiam sa ma sinucid :))…dc ?…pt o femeie…dar mam razgandit…dc?…ca am dat un google in plictiseala si prajeala mea si am gasit o groaza de cacaturi inclusiv pagina asta…si realizez…ca…nuuuu nu ca o sa ajung in iad sau nu o sa ma ierte ala de sus sau ala de jos…cu toate ca vecinu de la 4 cred ca e cam supi ca aveam sa ii dau 400 mii :)…in fine :)…nu aiii ideee cat mam plict si inca scriu…si scriu…si scuze scrisu 🙂 si romana mea si eng mea 🙂 probabil ca as putea sa ma stradui da nu vad rostu…daca tu crezi ca semeni cu creatoru tau…si ca o ard in iad…plm..nu vad dc mas obosii sa fiu mai antent cum kkat scriu :))…acum tipa sormea dupa mine 🙂 zici ca o ard pe mess…am pierdut ideea :)…da…caterinca :))) omu zice ca se sinucide si ca a pierdut tot si mai jos…da ai dreptate nu merita traita viatza…te iubesc rodica :))) ce caterinca :)):))…toate femeiile sunt curve 🙂 mai putzin mama si sormea…da sa nu uitam ca si ele sunt femei :)) asa ca…plm :)) chill…femei sunt multe…si ca tot miam amintit :)) am numai laxative si aspirine in casa :))….acum am vazut ca posturile sunt de anu trecut…da nare nika daca nu a murit inca nici unu de aici va salut pe toti :)) prietenii mei sinucigasi „love veta 99” asta ca remider pt cici a mea =))…revin :)) miam pus sa mananc…devine interesant :))…acum vad ca nu sunt singuru are iti trage un slap :)) wake up 🙂 suntem niste animale 🙂 unpik mai evoluate dar mai barbare ca orice specie posibila :)…omu….un parazit infect :))…acum o dau in green peace…da serios vbind 🙂 suntem parazitzii acestei planete…nu suntem sus in piramida….suntem pe langa distrugand pana si mediu care ne tine in viatza…ar fii caterinca sa se duca un copac sa taie o „padure” intreaga ca deh plm vrea pomu mall acolo sa vina tot omu sa bage in el si sa fie cool si funky :))….debitez :)) deja :)) cred ca mai aprind un cui 🙂 revin…cred :))…


 27. Nu mai vreau sa traiesc……..asa.


 28. eu mam sinucis dar am trait


 29. Seara buna , Dumnezeu sa va Binecuvanteze !!
  Nu vreau sa par ca cer mila, m-ai degraba ajutor .Din pacate tocmai acest act s-a intamplat in familia mea.Un frate a renuntat sa mai lupte cu viata asta plina de suisuri si coborasuri.Si a ales calea sinuciderii ca metode de a parasii aceasta lume.
  Si,tot din pacate, nu am reusit sa-l fac sa se indeparteze de acest gand.Cu toate ca ma gandesc ca a fost alegerea lui,gandul ca nu am facut destul ma va urmarii cate zile imi vor fii date !!!!!
  In urma cu vreo 2 ani am avut acelasi gand.Fusesem angajat la o firma si am fost dat afara.In urma discutiei cu patronul,foarte aprinsa,am plecat suparat pe viata si pe tot.Mergeam pe strada ,plangand,si ma gandeam cum sa fac sa termin cu problemele vietii. DEFINITIV !
  Nu sunt o persoana religioasa, dar parca cineva ma luase sub ocrotire si statea de vorba cu mine.Imi spunea ca merita sa iau toate problemele vietii de gat ,sa dau cu ele de pamint si sa lupt !! Merita sa ma trezesc dimineata sa o sun pe mama ,sa o intreb cum a dormit,are nevoie de ceva ? Merita sa merg mai departe cu problemele de zi cu zi,merita cu nervi,stres , certuri,impacari, Merita !!
  Nu am povestit nimanui de ce imi trecuse prin minte,ca imi daduse tarcoale ideea !!!
  Multumita acelui inger care a avut grija de mine ( cred ca bunicul ) am trecut peste acest hop.
  Acum ,la 8 zile dupa ce l-am gasit pe fratele meu spanzurat, stau pe internet si scriu gandindu-ma daca e bine cea ce fac.Stau si ma gandesc de ce a vrut sa faca asa ceva stiind ca o va supara pe mama. DE CE ? De ce ai facut-o ?
  Vorbisem cu el ,ca orice problema – oricat de mare e- il apasa, o vom trece impreuna.
  Cred ,spre linistea sufletului meu, bunul Dumnezeu L-a iertat.Ca,asa cum suntem pacatosi,El ne iarta pacatele. Si m-ai cred ca va fi iubit.
  Noapte buna !


 30. Oke , eu unu’l sunt in pragul disperarii . La varsta de 17 ani ma gandesc mult prea des la sinucidere . Am renuntat la credinta in „bunul Dumnezeu” de aprox. 3 ani . Am incercat sa revin la credinta , da mi’am pierdut prea multe nopti cu gandul la asta si la viitor incat am renuntat . Parintii imi sunt straini , pretnii sunt pe drumul lor , eu am luat’o pe o cale gresita .. Drogurile si un anturaj periculos . Am renuntat la anturaj si asa zisele „distractii” , dar nimeni din jur nu mai are pic de incredere in mine , si absolut toata lumea ma invinovateste , na’m intalnit un singur om , sa’mi poata vorbii pe’un ton normal sau ceel putin sa’n’cerce sa’mi deschida ochii . Am facut’o singur si pe asta , dar ma’m detasat asa de mult de ceei apropiati si toti cei dragi incat am ramas singur . Ma simt neajutorat si neputincios , am devenit un pic paranoic , dar tin sa precizez un singur lucru’ : „Sinuciderea , ceea mai mare dovada de lasitata” . Cuvintele astea imi dau putere.. Moralu’ mi’e la pamant , sunt ingrijorat de viitor , de familie ( plini de datorii si griji ) , nu am cui sa ma plang ( na’m preteni apropiati ) , iar daca ia’s spune unui simplu amic ce ma framanta ma’r lu’a in gluma si’as ajunge bataia lui de joc .. Cat despre sinucidere ? O combat cu inca 1 Joint si’o plimbare in parc . Ceel putin astea imi ridica moralu’ (pe moment) si ma tin cu picioarele pe pamant ..


 31. Salut,avem si noi totusi o viata pe care ne-a dat-o Dumnezeu si tot El trebuie sa ne-o ia.Deci fiti cuminti pana dati ortul popii.:)


 32. Eu o sa sar peste anumite lucruri ca pana la urma nu are rost…asa ca intrebarea mea e care e cea mai eficienta cale de a’ti lua viatza? astept raspuns…


 33. Cine spune ca viata e frumoasa e prea…prost sa zic, prea orb, total nerealist.Viata inseamna suferinta.Atat. Prea putin fericire pe care oricum ti-o spulbera cineva. Oamenii…ha ha 😐 imi e mare sila de ei.Si normal ca nu le pasa.Nici alor mei nu le-ar pasa daca as muri.Poate ar fi stresati cu cheltuiala pentru inmormantare dar in rest, neeeeh…ar zice mersi ca au scapat de mine.Pe altii nu i-ar interesa.Ar plange poate careva 2-3 zile apoi m-ar injura de fiecare data cand tre’ sa imi faca pomana apoi m-ar uita…cu ce ajuta existenta mea? cu nimic… m-am gandit la sinucidere? ha! nu exista zi in care sa nu ma gandesc.De la 4 ani ma gandesc la asta pentru ca inca de atunci mi-am dat seama in ce kkt am intrat.Am sufletul incarcat de atata amaraciune incat ma mir cum de nu am murit pana acum de asta. Inca mai trag speranta ca am vreo boala de inima ca mai am dureri cateodata dar daca e doar un junghi intercostal e aiurea…inseamna ca mai am de trait.Ce fercire pe mine 😐 inca vreo 30-40 de ani in care sa ma simt ca un kkt pe lumea asta, in care sa fiu batjocorita, barfita, urata, judecata, comentata de toti si desigur sa am 10000 de probleme, sa nu fiu apreciata de nimeni, sa traiesc asa degeaba urmarind patternul ala stupid in care imi pierd 10 ani din viata cu scoala, apoi restul vietii la munca ca o sclava apoi cand ies la pensie si cred ca mi-am gasit linistea o sa am nush cate boli si o sa imi dau toata pensia pe pastile, o sa privesc in urma mea sa vad ca am trait degeaba apoi in sfarsit o sa vina iubita de ea Moartea si poate atunci o sa imi gasesc linistea.Dar nu. O sa ajung in iad si o sa suport chinurile vesnice.Singurul iad ar fi sa mai traiesc viata asta inca o data. Ati observat ce umor negru are Dumnezeu? Cred ca are un Lcd gigantic prin care se uita la noi si se amuza copios pe seama noastra.Eh…macar El sa fie fericit…desi ma indoiesc… Ce pot sa zic despre sinucigasi? ii invidiez ca au tupeu. eee…hai sa nu mint…mai am o farama de speranta ca pana la urma o sa fie mai bine si pentru mine…parca ma vad pe la 60 de ani asteptand inca acel „mai bine”… viata….pfff…o pierdere de timpLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: